lauantai 19. lokakuuta 2013

Muuttujat linjautuvat


Minulle tapahtui viikonloppuna jotain hyvin elokuvallista ja julmaa. Jos elämäni olisi romaani, olisi tämä ollut kaikin tavoin epäuskottava ja korni juonenkäänne.

Elämäni on toisinaan todella huono vitsi ja täynnä käsittämättömiä sattumia. Tai sellaiseksi niitä joku voisi kutsua, mutta en ole enää aivan vakuuttunut siitä, onko kysee tosiaan enää sattumista. Sattumukset tuntuvat uskomattomilta siksi, että yleensä tilanteessa on monta muuttujaa, joiden kaikkien on täytynyt linjautua maailmankaikkeudessa oikein, jotta minä voisin – jälleen kerran – seisoa typertyneenä kadulla ja miettiä,  miten ihmeessä tämä on mahdollista. Minun elämässäni nuo muuttujat linjautuvat aina.
     Ystäväni kuuntelevat usein epäuskoisina tarinoitani ja kommentoivat niitä lauseilla kuten ''Jos en tuntisi sinua, en uskoisi sinua hetkeäkään'' ja ''Koska myyt tarinasi Coppolalle?''. Vastaan kohauttelemalla harteitani, sillä en ole edelleenkään keksinyt muuta selitystä tälle kaikelle kuin sen, että maailmankaikkeus jakaa minulle sen, mikä minulle kuuluukin. Minun osani tässä maailmassa on olla se tyyppi, jolle tapahtuu kaikkea uskomatonta – eikä se ole aina kovin ihanaa. Oikeastaan kuluttavaa.
     Ihmissuhteeni ovat myrskyisiä, sotkuisia ja lyhyitä. Ne yleensä loppuvat ennen kuin ehtivät alkaakaan. En tiedä, olisinko voinut itse välttää kaiken tämän draaman, joka on ollut elämässäni keskiössä jo muutaman vuoden. Olen myös pohtinut, olenko nimenomaan itse valinnut nähdä kaikessa draaman ja runollisuuden elementin, koska en ole pystynyt hyväksymään elämältäni niin sanottua tavallisuutta ja tasaisuutta. Toisaalta ihmiselle, joka sanoo enemmän ''kyllä'' kuin keskimääräinen ihminen, on täytynyt sattua vastapainoksi myös enemmän kamalia asioita.

Viikonlopun järkytyksen jälkeen en osannut sunnuntaiaamuna puhelimessa todeta lakonisesti ystävälleni muuta kuin: ''Tragikoomista. Tietenkin näin kävisi.''
Hän vastasi kuten aina:
''Tämä olisi hyvä vitsi, jos kyseessä ei olisi sinun elämäsi.''

Sanottakoon, että olin sattumalta kadulla, jolla en lähes koskaan käy ja näin ikkunasta jotain, jota minun ei olisi koskaan pitänyt nähdä.

7 kommenttia:

 1. olet kamalin kun annat odottaa jymyjuttua ja sitten vain maustatkin teen sokerilla inkiväärin, kardemumman, kanelin ja tumman suklaan sijaan. Jos tiedät mitä tarkoitan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aina ei ole hyvä aika kirjoittaa hyvää juttua

   Poista
 2. ano, naulan kantaan tv toinen ano

  VastaaPoista
 3. soitan sille coppolalle ja dunstille asap, ni ei enää ainakaan tarvii miettiä viinin hintaa silloin kun sattuu jotain uskomatonta.
  pusuja, ans

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahahaha joo! nähään tupereissa babe.

   Poista
 4. Maailma on paha paikka. Mitä näitkään, päästä siitä irti. Älä kanna pahuutta mukanasi koska lopulta se mitä omistat, omistaa loppujen lopuksi sinut.

  VastaaPoista
 5. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista