keskiviikko 30. tammikuuta 2013

L'amour c'est partager

Hän oli uskomattoman kaunis mies, jolla oli muodokkaat leukapielet ja viivaimella piirretyt linjat sekä pitkä selkä, joka myöhemmin vavahtelisi pimeydessä yhdesti, kahdesti ja kolmesti. Minun silmissäni hän oli yksi kimaltelevista Pretty Boyseista.
   Tapasimme välkehtevissä valoissa yön pikkutunteina, ja tiesin heti, että tulisin pitämään hänestä. Vietimme tunteja tanssilattialla ja tanssimme vielä kotona aamu kahdeksaan, ennen kuin hän makasi minut kauniisti ja hyvin. Seuraavana aamuna lähdimme Republiquélle ostamaan aamiaista, ja hän räpytteli ripsiään auringossa ja tiesi olevansa kuin pala taidetta. Nuori ja herkkä valosuunittelija hymähteli itsekseen ja katsoi taivaalle. Lintuparvi pyrähti lentoon hänen takanaan ja hän sanoi lauseita kuten: ''Rakkaus on jakamista. Rakastan kaikkia.'' Hän oli uskomattoman röyhkeä, sen tiesin jo valmiiksi. 
   Meitä oli neljä sinä iltapäivänä. Makoilimme sängyllä kaikki toistemme päällä päiväunilla kuin kissat, ja ajattelin, ettei tätä parempaa ole olemassa. Juoksimme hänen kanssaan asunnosta autioon ja aurinkoiseen käytävään ja hän otti minut niin kuin vain intohimon kourissa oleva voi ja palasimme takaisin hänen asuntoonsa muiden luo. Kerroimme käyneemme pyytämässä vodkaa naapureilta tuloksetta. 
   Mutta hän sanoi minulle useasti: l'amour c'est partager. Minulla oli Pariisissa ystävä mukana, joka on hyvin, hyvin kaunis. Ja noina päivinä, kun Kaunis poika makasi minun kanssani, katsoivat hekin toisiaan merkitsevästi. Heillä ei ollut yhteistä kieltä, kun taas me puhuimme yhdessä ranskaa. Kommentoin pitkin päivää hänelle ranskaksi, etten hyväksy sellaista. ''Lopeta, tai ole ystäväni kanssa.'' Mutta hän valssitti minua ja vaati paljon kaikkea. ''Emiliani. Tule, ole, suutele, kosketa, pyöräillään, syödään, mennään katolle, pidän sinusta kauheasti.''
   Luulin olleeni lämmin ja lempeä häntä kohtaan, mutta epävarmuus kalvoi minua niin, että toisinaan en antanut hänen koskea ja käytin sanaa naida, kun taas hän halusi käyttää sanaa rakastella. Miestä ärsytti mustasukkaisuuteni, ja jossain vaiheessa huomasin, että ystävänikin piti hänestä. Hetket aurinkoisessa asunnossa kattojen yllä olivat kiusallisen piinaavia. Vihasimme ja ihastelimme häntä. Teki mieli suudella ja lyödä. Hän oli kietonut meidät pikkusormensa ympärille.

5 kommenttia:

 1. Yhden espanjalaisen levyn nimi on Amar es combatir (rakkaus on taistelua). Ehkä se on realistisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti. Tää jakamisen käsite oli mun mielestä ihme höpinää, mutta Sophian ihan oikeasti uskoi siihen.

   Poista
 2. creepyä ja kliseistä kai mut silleen kaunista kuitenkin, ehdottomasti

  VastaaPoista
 3. Kirjota kirja ja peri rahaa mitkä voi juoda.

  - Joka pojan sankari

  VastaaPoista