torstai 20. syyskuuta 2012

Rakkauden ympäröimänä ilman rakkautta


Tänä syksynä he ovat kaikki uppoutuneita parisuhteisiinsa. He eivät ole takertuvaa tyyppiä, vaan huomioivat elämiensä muutkin ihmiset, esimerkiksi minut. Katselen juhlissa, kuinka jo valmiiksi kauniit ystäväni huokuvat onnea. He seurustelevat ihmisten kanssa vapaasti, mutta välillä vilkaisevat kännykkäänsä hymy huulillaan: siellä on joku odottamassa. Ja koska heidän poikaystävänsä ovat ihan oikeasti niin ihania, he ovat toisinaan samoissa illanistujaisissa kanssamme. Katselen, kuinka pariskunnat vaihtavat toistensa kanssa tietäviä ja luottavia katseita ja kävelevät käsikädessä kaupungin sateisiin öihin. 
    Minä sen sijaan olen ikään kuin lasin takana. Tarkastelen heitä ja istun haikeana kolmantena pyöränä kahvilla enkä oikeastaan kuuntele, mitä he puhuvat, vaan ihastelen, että ai kun kaunista. Kun lähdemme ulkomaille olen ainoa, joka on täysin vapaa, ja yhtä hukassa kuin vapaa. 
  
Myös kertomistani elämäni kolmesta miehistä jokainen on löytänyt itselleen uuden. Uuden ja uljaamman.
 
  

13 kommenttia:

 1. samaistuttavin teksti hetkeen, oi.

  VastaaPoista
 2. Siis miten nättiii!! Siis toi kaikki miten oot rakentanu ton teksti ja kuva kattauksen! Ja tietenkin pääasiassa sisältö! Wau! Keep the faia burnin!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. itse teksti on jo hienoa, mutta vielä tämän tekstin ja kuvien asettelu tekee tästä niin upean

  VastaaPoista
 5. musta on vähän jännä, miten tämä sun blogi on muuttunut vuodesta 2010. kahden vuoden takaiset tekstit huokui elämäniloa, nykyiset lähinnä itsetietoisuutta. hankala sanoa, hyvä vai paha, koska olet joka tapauksessa arvostettava kirjoittaja

  VastaaPoista
 6. Tuo tunne, eihän siihen voi kuin samaistua... mutta voin näin täysin tuntemattomanakin sanoa, että sinä olet sellainen ihminen, joka ei voi rakkaudelta välttyä. Kunhan vain olet avoin ja kärsivällinen sen suhteen.

  VastaaPoista
 7. Kirjoitat todella sujuvasti. Tajunnanvirtaasi on uskomatonta lukea.

  VastaaPoista
 8. harvemmin tulee eteen tämmösiä postauksia, joihin samaistuu näinkin 100 %. ihan kuin olisit kirjoittanut mun ajatukset selkeiksi lauseiksi. niin kaunis, mutta riipivä tekstinpätkä. kiitos

  VastaaPoista