perjantai 2. maaliskuuta 2012

Latteaa

 Mitä pitää tehdä, kun tuntuu, että ei osaa enää kirjoittaa? - Kirjoittaa siitä ettei osaa enää kirjoittaa. En halua, että tyhjän paperin (lue sivujen, joilla on kauniita pinkkejä viivoja) -kammoni kasvaa niin suureksi, että jonain turhautumisen kliimaksihetkenä tekisin jotain harkitsematonta. Kuten polttaisin kaikki kauniit vihkoni tai purisin kynnet ja kynien päät pahaksi. Tuntuu vain todella vaikealta kirjoittaa jotain raikasta, uutta ja sanoa jotain, mitä ei ole vielä sanottu. Nykypäivän taiteilijoilla on vaikeaa. Kirjoittajilla, valokuvaajilla, muusikoilla, maalareilla ja mainostoimistotyöläisillä. Enää ei nimittäin tapahdu mitään maailmassa, joka kuulostaisi hyvältä biiseissä. Eikä kukaan halua laulaa ilmastonmuutoksesta, ja joku post-kapinakin kuulostaa jotenkin lattealta.

2 kommenttia:

 1. Mul on ihan samat fiilikset ollu jo jonkin aikaa. Kai se on vaan toi talvieffekti. Mut onneks kevääl kuitenki kaikki maholliset inspiraatiot lähtee nousukiitoon! Tai ainakin viime keväänä mulla kävi sellasta ja se oli ihan hullua. Ja ihan totta että nykypäivän taiteilijoilla, ja luovilla tyypeillä, on vaikeeta. Luomisen tuska, suurin tuska. Mut kyl aina jotain tapahtuu... esim. sain tänään 20 euroa postissa ihmiseltä jonka kanssa en oo koskaan puhunu ja jonka kaa ei olla koskaan edes nähty. Se oli kyllä jotenki aika elämän mullistava kokemus.

  Emil

  VastaaPoista
 2. Emil,
  Ihanan dramaattisesti sanottu: ''luomisen tuska, suurin tuska'' haha. Ja joo mullakin on vahva usko kevääseen ja kaikkeen siihen, mitä se tuo mukanaan.
  Toi 20-e-postissa-tuntemattomalta -tarina kuulostaa aika kivalta. Oletan, että tää oli jonkinlainen kiitos(jota et osannu odottaa) siltä lähettäjältä? Tais piristää päivää aika paljon :>

  VastaaPoista