keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Onnellisen tietämätön

Mandi
Kävelin loskaista Lönnrothin katua pitkästä aikaa ja Misu tuli avaamaan oven. Mandi oli tehnyt pastaa, Mikke väitti osallistuneensa työprosessiin ja me keitimme iltapäiväkahvit. Istuttiin Miken keittiössä, minä korkealla jakkaralla ikkunaan nojaten. Juttelimme tunnin, milloin mistäkin. Kunnes. Joku äkkäsi kiikarit. Taisin olla minä tai kuvassa esiintyvä henkilö. Nokkelana likkana hyppäsin puoliksi pöydän päälle ja katsoin keltaiselle sisäpihalle, ikkunan läpi poikaa, joka kääntyi katsomaan taakseen vain huomatakseen kolmen tytön tiirailevan ikkunasta kiikareiden kanssa. Tapahtumaa seurasi minun retuuttaminen ja ''emiliaperkele et sä voi tehdä noin''.
    Rauha palasi kuitenkin häpeästä punaisten poskien ja hihittelyn myötä. Oikeasti kyllä nauroimme vatsat kippurassa aika pitkään. Kaivoin laukustani oranssin arjen löytöretkeilijän kalenterin ja kerroin ostaneeni sen edellispäivänä kaveriporukallemme Kiasmasta. Jääköön nähtäväksi miten toteutamme vuoden kullekkin viikolle suunnatun tehtävän. Ensi viikolla luvassa muun muassa luentoja ja sitä seuraavalla mielihaluharhailua.
Kuulumisiin!

4 kommenttia:

 1. mis koulus oot? :) ja mihin lukioon meet?

  VastaaPoista
 2. Ksykissä ja ei oo minkään laista varmuutta mistään. Haen ehkä Sibikseen muttamutta se onki sit toinen juttu et pääsenkö sinne..

  VastaaPoista
 3. hei kerro vähä ksykistä, millanen koulu, ilmapiiri, opettajat, rakennus, ihmiset? oon hakemas nyt sinne ni haluisin tietää vähä=)

  VastaaPoista
 4. Ksyk:hän on siis kansainvälinen koulu, tiilimötiskä (tosin aika sympaattinen sellainen) keskellä porvari-Kulista. Ilmapiiri on suvaitseva johtuen luultavasti juuri kansainvälisyydestä ja uskontojen sekä kansallisuuksien kirjosta. Toki tännekkin mahtuu itseriittoisia ihmisiä, joiden elämällä ei ole muuta sisältöä kuin muiden haukkuminen, mutta suurimmaksi osaksi täällä pyörii kivaa porukkaa. Opettajat on omasta kokemuksesta loisto luokkaa (näin olen myös muilta kuullut): kannustavia ja halukkaita kehittämään Ksyk:iä entistä paremmaksi. Reksi kiteyttikin aika hyvin yksi päivä, että meillä täällä Kuliksessa kohdellaan ihmisiä yksilöinä, mutta myös yhteisöllisyys on suuressa arvossa, jotta saisimme parhaat mahdolliset eväät elämään.
  Tervetuloa! :--)

  VastaaPoista